Ajuntament de Gaibiel

Festes al poble

Les festes patronals se celebren en funció del primer diumenge de setembre, dia de la Pastora, sent el dilluns següent el dia gran de Gaibiel dedicat al Santíssim Crist de la Set. Encara que les festes comencen el diumenge anterior amb el dia de les Filles de María; durant estos tres dies se celebren solemnes processons i revetles.

Processó al Sant Crist de la Set
El dimarts després del Crist té lloc la divertida cavalcada de disfresses amb gran participació de gent de totes les edats. El dimecres següent al primer diumenge de setembre, es munten els singulars entaula-vos que tanquen i omplin la plaça major i que servixen per a presenciar els actes taurins, entre els que destaquen les entrades i els bous embola-vos, que discorren fins al següent dilluns, en el que una vegada desmuntats els entaula-vos, es dóna regna solta als animals amb els mossos assentats en les taules i cadires en la plaça després del berenar.
A més de les Festes Patronals i festejos taurins, des de finals de Julio i durant tot el mes d'agost, se celebren moltes altres festes i actes culturals: Entrada Mora, Les Cambreres de la Mare de Déu dels Desemparats, concurs de paelles, Gaibielísimo (play back infantil), exposicions en la Casa de la Vila, Concert de Música en el Silenci, etc...
També es realitzen diversos campionats esportius en el frontó i de futbet i futbol 7, marató infantil “Carmen Yusa”, partida de pilota valenciana, llançament d'aixada, campionat de truc ...
Altres festes a destacar són la de Reis (5 de gener), la de Sant Antón (17 de gener) amb fogueres i benedicció d'animals, Sant Blai (3 de febrer) amb la celebració de la missa en l'ermita de Sant Blai amb la benedicció de pans, la Setmana Santa on destaca la processó de la trobada per la seua senzillesa, l'Habeas Christi, amb processó i altars en els carrers, la de Sant Pere (29 de juny) patró de la vila i les de Sant Miquel i el Pilar on es canten els gojos. El passat any, es va afegir una festa més amb gran èxit de participació: la I Fira Medieval de Gaibiel. En eixa ocasió, va estar organitzada pels Clavaris del Crist 2.009. Donada la gran acollida que va tindre, enguany (i esperem que els venidors) es tornarà a celebrar. Per a això, s'ha constituït una nova Associació: l'Associació Medieval de Gaibiel. Així doncs, les dates previstes de celebració són el diumenge i dilluns de Pasqua.
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal